Barcelona 1980

Barcelona 17 de novembre 1980

L'escenari va ser el Palau Municipal d'Esports, un lleig i inadequat lloc on es celebraven en aquell temps tots els concerts i esdeveniments importants.

Els musics:
Mitch Watkins, guitarra, teclats, veu
Roscoe Beck, baix
Steve Meador, percusió
Bill Ginn, teclats
Raffi Hakopian, violí
John Bilezikjian, llaud, mandolina
Paul Ostermeyer, flauta, saxòfon
Sharon Robinson, veus

Part de la banda eren els Passenger amb un so molt complert potenciat pel Raffi Hakopian i John Bilezikjian. Roscoe Beck i Sharon Robinson, musics fonamentals per Leonard, tornarien a Barcelona en les giras de 2009 i 2013. Jennifer Warnes ja no formava part del grup.

Setlist del concert.

Podem considerar que era la presentació tardana de Recent Songs, però d'aquest gran àlbum només va interpretar The Gypsy's Wife i The Window.

Al principi Leonard semblava preocupat per l'acústica i per tenir davant un public de més de 1.000 persones, en realitat eren 7.000, però aviat tot va començar a funcionar a la perfecció. Va parlar en francès i anglès.

Sharon Robinson va interpretat un meravellós Joan Of Arc, encara que segueixo preferint el de Julie Christensen.

La segona part del concert va acabar amb Memories al millor estil crooner; apassionat i amb el micròfon en la mà. Presentada la banda es va acomiadar amb un buenas noches.

Com encore va interpretat Sisters of Mercy, Tonight Will Be Fine, Lady Midnight i I Tried To Leave You amb un buenas noches my darling i una altra presentació de la banda. Però encara ens va regalar un nou Bird On The Wire recitant el primer vers en francès. Les piles de la meva gravadora es van esgotar abans d'acabar. Històric.

Un concert memorable i una fita en l'any musical a Barcelona, tal com es va publicar en un diari.