Barcelona 2009

El regal del seu 75 aniversari: Barcelona, 21 de setembre 2009

I wonder how many people in this city

live in furnished rooms.

Late at night when I look out at the buildings

I swear I see a face in every window

looking back at me

and when I turn away

I wonder how many go back to their desks

and write this down.

Em pregunto quanta gent en aquesta ciutat

viu en habitacions moblades.

Tard a la nit, quan miro a fora als edificis

Et juro que veig una cara en cada finestra

mirant-me

i quan em dono la volta

Em pregunto quants tornen als seus escriptoris

i escriuen això.

Concert Homenatge del 75 Aniversari Leonard Cohen

Llista de cançons del concert

El concert en el fòrum LC Files

Viure aquella emoció i compartir tants sentiments amb tanta gent, en la meva ciutat, va ser evocar un altre cop la sorpresa que ja reconec dels altres concerts, i ara encara d'una manera més intensa. Em vaig preguntar: ¿És possible que hi hagin tants tan semblants a mi? ¿Preferiria que el meu poeta estimat fora un maleït mort de gana? ¿És un concert construït i evolucionat per agradar a tots aquests? ¿S'ha forçat la meva relació íntima amb Cohen per a ser compartida amb una multitud? Sí, per un moment tot això va passar pel meu cap i ho vaig comentar amb la meva companya, en realitat aquestes preguntes no m'angoixàvem em semblaven una divertida ironia.

Leonard Cohen semblava feliç en el concert del seu 75 aniversari, encara que ni ell ni part de la banda havien superat el problemes digestius que arrossegaven des de València. Allò sonava extraordinàriament, cada simple alè que preníem era un al·leluia. Els més de 14000 espectadors estàvem gaudint o "llorando como beatas", com va dir Javier Sabina un mes desprès a Catalunya Ràdio. Em semblava viure un somni; les nostres green candels per acompanyar a Suzanne, les paraules d'agraïment al final del concert pels membres del fòrum d'en Jarkko i el record del temps compartit amb tota aquesta bona gent en les activitats prèvies.

albertnoonan: "The Audience break into a spontaneous Happy Birthday. It follows with the start of Dance me to the end of love..."

messalina79: "You can see the 'thin green candles' lit by the members of the Leonard Cohen Forum. Apols for erratic camera, I was excited!"

Whither Thou Goest, albertnoonan: "Leonard Cohen ends Barcelona 2009 concert by thanking those who support him including members of the Leonard Cohen forum"

El dia desprès al telenoticies de TV3, entrevista a Alberto Manzano

Antoni Molist, ForYourSmile, Barcelona, Novembre 2009